У початок

«Укртранснафта» відкрила два нових митних склади

Також є російською мовою

Магістральний нафтопровід «Лисичанськ-Кременчук» і резервуарний парк морського нафтового терміналу «Південний» отримали статус митного складу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК «Нафтогаз України».

«АТ «Укртранснафта» спільно з Міністерством фінансів, Державною митною службою та Енергетичною митницею розробили низку змін і доповнень до відповідних наказів Мінфіну, що дає змогу товариству надавати послуги зі зберігання нафти на потужностях нафтотранспортної системи України в режимі «митний склад», – ідеться в документі.

Відзначається, що відтепер замовники послуг можуть зберігати нафтової ресурс на цих об'єктах у режимі «митний склад» до 1 095 днів.

У НАК вважають, що такий додатковий вид діяльності як зберігання нафти дасть змогу підвищити конкурентоспроможність і ефективність функціонування нафтотранспортної системи України.

«В умовах волатильності світового й регіонального нафтових ринків гнучкість нафтотранспортної системи України і готовність «Укртранснафти» надавати послуги зі зберігання нафти в режимі «митний склад» дають змогу створити додаткові можливості для учасників цих ринків», – зазначив генеральний директор «Укртранснафти» Микола Гавриленко.

Довідка enkorr

«Укртранснафта», 100% акцій якої перебувають в управлінні НАК «Нафтогаз України», є оператором нафтотранспортної системи країни.

Система магістральних нафтопроводів «Укртранснафти» діаметром від 159 мм до 1 220 мм загальною протяжністю 4,767 тис. км проходить територією 19 областей країни, має щорічну пропускну здатність на вході 114 млн тонн, на виході – 56,3 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти