У початок

«Укртранснафта» імпортувала 114 тисяч тонн ДП з Угорщини «трубою»

Державна «Укртранснафта» торік імпортувала 114 тисяч тонн дизпального з Угорщини переданим в управління компанії нафтопродуктопроводом «Самара–Західний напрямок». Про це повідомляє прес-служба компанії. 

«Це дало змогу підтримати паливний ринок України в кризовий момент і забезпечити наявність пального для понад 2,5 млн автовласників», — йдеться у повідомдені.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський своїм указом у лютому 2021 року ввів у дію рішення РНБО, яким доручено вжити невідкладних заходів для повернення майна нафтопродуктопроводу «Прикарпатзахідтранс» державі.

Після цього суд заарештував частину нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок», яким керувала компанія «Прикарпатзахідтранс». Майно цієї компанії, включаючи дизпальне у трубопроводі, передано в управління державній «Укртранснафті».

Нафтопродуктопровід «Самара–Західний напрямок» було побудовано за часів СРСР для прокачування дизельного палива з рф й білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту в Європу, зокрема в Угорщину. Проєктна потужність магістралі – 3,5 млн тонн на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти