У початок

«Укртранснафта» домовилася з SNEL про постачання дизпального «трубою»

Також є російською мовою

АТ «Укртранснафта» в серпні підписало контракт із новим оператором постачань нафтопродуктів «Роснафти» в Україну – компанією SNEL Energy Ltd – на надання послуг із транспортування дизпального нафтопродуктопроводом «Самара-Західний напрямок». Про це enkorr повідомило джерело в «Укртранснафті».

За його словами, згідно з умовами контракту, компанія вже має розпочати постачання дизельного пального, та через брак зон тимчасового митного контролю й дозволів на відкриття і експлуатацію митних складів для зберігання нафтопродуктів на території ЛВДС «Новоград-Волинський» і ЛВДС «5С» вона цього зробити не може.

При цьому співрозмовник зазначив, що решту документів, необхідних для здійснення транспортування нафтопродуктів трубопроводом, компанія має.

«Порушення умов контракту з SNEL Energy Ltd через затримку оформлення Державною митною службою відповідних дозвільних документів веде до негативних наслідків, зокрема у вигляді збитків за утримання арештованого майна «ПрикарпатЗахідтрансу», – зазначив співрозмовник enkorr.

Він також додав, що підприємство вчергове звернулося до Мінфіну, до Державної митної служби, до Енергетичної митниці й до РНБО з проханням вплинути на ситуацію, що склалася.

Як повідомляв enkorr, «Укртранснафта» в кінці лютого 2021 року почала прийом на тимчасове відповідальне зберігання арештованого майна ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», зокрема об'єктів лінійної частини СЗН.

Потім «Укртранснафту» було відібрано переможцем конкурсу на керуючого активами української ділянки нафтопродуктопроводу. Договір з АРМА на управління нафтопродуктопроводом СЗН підписано строком на п'ять років.

«Укртранснафта» отримала права і обов'язки на здійснення господарської діяльності з транспортування, зберігання, перевалки на автомобільний і залізничний транспорт нафтопродуктів.

Для управління нафтопродуктопроводом «Укртранснафта» створила в своїй організаційній структурі окремий департамент у складі працівників компанії і попереднього експлуатанта ділянки - ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс».

11 червня Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав «Укртранснафті» дозвіл на концентрацію у вигляді отримання в управління цілісного майнового комплексу ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти