У початок

«Укртатнафта» збільшить виробництво бітуму до 400 тис. т – Юрій Голич

Також є російською мовою

Нафтопереробний завод «Укртатнафта» планує збільшити виробництво бітуму наступного року до 400 тис. т. Про це під час онлайн-семінару «Бітум: технології та постачання» повідомив головний технолог ПАТ «Укртатнафта» Юрій Голич.

Він зазначив, що за підсумками 11 місяців 2020 р. Кременчуцькому НПЗ вдалося збільшити виробництво бітуму до 303 тис. т. Тоді як роком раніше цей показник становив 208 тис. т, у 2018 р. – 136 тис. т, в 2017 р. – 116 тис. т, а в 2016 р. – 88 тис. т.

«За проектної потужності установки 343 тис. тонн в рік це був абсолютний рекорд – раніше такої кількості бітуму ми не виробляли», – прокоментував результати цього року Голич.

За його словами, в 2020 р. завод вийшов на фактичне завантаження бітумної установки, яке значно перевищує проєктне. «Рекордне добове завантаження у нас було 1 650 тонн. Якщо підрахувати, то виходить понад 500 тис. тонн в рік», – зазначив він.

Голич вважає, що досягти такого результату компанії вдалося за рахунок запуску другої колони бітумної установки, яка раніше простоювала.

«Якщо брати Європу і США, там для виробництва бітумів використовують важку нафту. Нам шляхом випробувань вдалося перекислити гудрон і відрегулювати деякі показники якості. Тому ми як сировину для виробництва бітуму використовуємо високов'язкий гудрон», – додав він.

Довідка enkorr

«Укртатнафта» володіє найбільшим НПЗ в Кременчуці. З 2019 року компанія є активним учасником гуртового ринку, здійснюючи імпорт нафтопродуктів і скрапленого газу через Одеський порт. У 2021 році компанія планує наростити перероблення нафти до 4,5 млн т, отримавши додатково понад 1 млн т світлих нафтопродуктів. У 2020 році завод встановив рекорд виробництва бітумів – понад 300 тис. т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти