У початок

«Укртатнафта» почала активні відвантаження бітуму

Також є російською мовою

Найбільший український виробник дорожнього бітуму НПЗ «Укртатнафта» почав активні відвантаження. Про це enkorr повідомив представник комерційного крила НПЗ.

«З понеділка почалася активізація, вийшли на обсяг 900 т на добу», – повідомив співрозмовник видання, який побажав залишитися неназваним, зазначивши, що сезонний добовий максимум становить 1 400 т.

За його словами, завод був готовий до відвантажень ще на початку березня, накопичивши майже 10 тис. т продукту, проте реалізація почалася лише цього тижня. Торік завод здійснив перше відвантаження 3 березня.

Що стосується цінової ситуації, то вона зараз визначається гострою конкуренцією з білоруськими бітумами, які на останніх торгах було продано з дисконтом $20/т до котирування 1%-ного мазуту.

«Для початку сезону це нормальна ситуація. Якби зараз була премія 60 доларів, як у розпал сезону, ціна була б вищою за 17 000 грн/т», – каже представник «Укртатнафти».

Як показують дані Консалтингової групи «А-95» з імпорту бітуму в березні, його обсяги значно перевищили минулорічні: 19,4 тис. т проти 6,4 тис. т. При цьому ціни на внутрішньому ринку зросли з 9 950 грн/т у березні торік до 14 250 грн/т в минулому березні, що обумовлено зростанням світових котирувань на нафту і мазут.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти