У початок

«Укрнафта» заборгувала 4 млрд грн податків, але закінчить рік з прибутком, — Корецький

Заборгованість зі сплати податкових платежів становить близько 4 млрд грн, розповів гендиректор компанії Сергій Корецький в інтерв'ю «NV Бізнес».

«У нас величезні накопичення (заборгованості — ред.) по податках по ренті: нафта видобувається і не переробляється, а ренту, за законом, треба платити, — розповів Корецький. — З газом трохи інша історія: рента нараховується на мить продажу. Але весь газ, що ми видобуваємо, зараз віддаємо НАК «Нафтогаз» за угодою 2020 року».

Гроші за цей газ було отримано наперед 2020 року для сплати старих податків, додав він. А поточна рента нараховується і лягає боргом на компанію.

Утім, Корецький сподівається розрахуватися з податковими зобов’язаннями найближчими місяцями. З його слів, компанія отримує гроші за рахунок продажів на АЗК, гуртових продажів нафтопродуктів і продажу природного газу зі сховищ на внутрішньому ринку. Зараз створюється підрозділ, що займатиметься продажами кінцевим споживачам, але поки що основна частка продається через біржу, додав він.

«Укрнафта може, має і буде прибутковою 2023 року», — зазначив Корецький.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти