У початок

«Укрнафта» провела 3D-сейсміку в горах з використанням бездротової системи

UKRNAFTA завершила польову фазу перших 3D-сейсмічних досліджень із використанням бездротової системи реєстрації у гірських умовах на заході України, повідомляє прес-служба компанії.

«У світовій практиці польових наземних сейсмічних досліджень роботи у гірській місцевості вважаються найскладнішими: перепад висот, складна геологічна будова родовищ, — зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький. — При цьому найголовнішим завданням є отримання сейсмічних даних високої щільності й високої роздільної здатності».

Польова фаза робіт проводилася на площі 77 квадратних кілометрів, на висотах від 350 до 600 метрів. Її виконував переможець торгів на державному майданчику Prozorro — ТОВ «Георозвідка».

Загальна максимальна кількість бездротових автономних модулів, що використовувались при польових дослідженнях, становила майже 20 тис. штук, з одночасною реєстрацією даних на 18 500 із них.

Висока щільність приймачів — 257 одиниць на квадратний кілометр — дозволила впевнено простежити відбиття від крутозалягаючих сейсмогеологічних границь.

Наступним кроком, як зазначається, стане інтерпретація даних та побудова цифрової геологічної моделі.

«Висока ймовірність геологічних побудов дасть змогу мінімізувати ризики пошуково-розвідувального буріння і, як наслідок, дозволить більш ефективно бурити нові свердловини», — зазначили у компанії.       

Як повідомляв enkorr, за 2023 рік компанія видобула 1,4099 млн тонн нафти з конденсатом й 1,0974 млрд кубометрів газу, природного і нафтового. Це +3% і +6% до тогорічних показників видобутку. 2022 року «Укрнафта» видобула 1,37 млн тонн нафти, 1,037 млрд кубометрів газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти