У початок

«Укргазвидобування» не знайшло покупців на ресурс ТШО

Також є російською мовою

АТ «Укргазвидобування» (УГД) на аукціоні не змогло реалізувати виставлений уперше скраплений газ виробництва компанії «Тенгізшевройл». Про це свідчить підсумковий бюлетень торгів «Української енергетичної біржі» (УЕБ).

На торги виставлялося 684 т ресурсу за стартовою ціною 18 060 грн/т з постачанням 26 листопада-10 грудня.

За розрахунками «Консалтингової групи «А-95», вартість ресурсу ТШО без урахування ПДВ і акцизу, але з урахуванням доставки на Яблунівське ВПГ, вчора становила $430/т, тоді як ресурс «Укргазвидобування» цього ж дня було продано за $ 410/т (без ПДВ і акцизу).

Як повідомляв enkorr, «Укргазвидобування» імпортувало першу партію скрапленого газу виробництва компанії «Тенгізшевройл» у рамках TERM-контракту. Контракт передбачає постачання 1,5 тис. т СВГ на адресу УГД щомісяця.

«Для імпортної продукції передбачено роздільний злив і налив. Постачаються роздільні фракції, в резервуарах ми компаундуємо мікс 60/40 (60% пропану і 40% бутану, – enkorr)», – зазначив співрозмовник.

За його словами, планується також перепідписання TERM-контракту на 2021 р. зі збереженням обсягу постачання на рівні 1,5 тис. т на місяць.

Нагадаємо, «Тенгізшевройл» змінив умови TERM-контрактів на 2021 р., підвищивши диференціал з 0 до +$5/т.

Довідка enkorr

100% акцій «Укргазвидобування» належить НАК «Нафтогаз України». Компанія – найбільший виробник СВГ в Україні. Вироблення газу ведеться на п'яти установках: Яблунівській, Тимофіївській, «Базилівщина» (всі три – Полтавська обл.), Юліївському і Шебелинському ГПЗ (обидва – Харківська обл.).

З грудня 2017 р. продає СВГ на електронних біржових торгах з відвантаженням протягом тижня.

«Тенгізшевройл» (ТШО) – спільне казахстансько-американське підприємство, що веде розроблення великого нафтогазового родовища Тенгіз у Казахстані. Компанія – найбільший виробник і експортер скрапленого вуглеводневого газу в Казахстані.

ТШО вийшла на внутрішній ринок із довгими контрактами України в 2017 р.. У 2019 р. обсяг середньомісячних постачань компанії склав близько 22 тис. т, в 2020 р. – близько 29 тис. т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти