У початок

Україна з Італією підписали меморандум про співпрацю у сфері ВДЕ

Україна й Італія співпрацюватимуть у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Задля цього укладено відповідний меморандум. Про це повідомляє Міністерство енергетики України на своєму сайті.  

«Міністерство енергетики України і Міністерство навколишнього середовища і енергетичної безпеки Італії домовилися співпрацювати у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі міністерства, відповідний документ підписали заступник міністра енергетики України Світлана Гринчук і віце-міністр Міністерства навколишнього середовища Італії Ванніа Ґава у межах Конференції ООН зі зміни клімату COP28, що триває у Дубаї.

«Зелений перехід і розвиток відновлюваної енергетики визначені одними з ключових завдань Енергетичної стратегії України до 2050 року, яку було презентовано міністром енергетики Германом Галущенком. Поглиблення співпраці у цих галузях з нашими італійськими партнерами має важливе значення для України, і ми раді сьогодні укласти відповідний меморандум», – зазначила Світлана Гринчук.

Сторони домовилися про співпрацю у сфері енергетичного переходу й ВДЕ. Зокрема під час повоєнного відновлення і відбудови України задля досягнення цілей декарбонізації всього енергосектору.

Меморандум передбачає співпрацю у таких сферах інтересів:

  • передача технологій і розбудова потенціалу у секторі відновлюваної енергії й енергоефективності;
  • обмін найкращими практиками і знаннями в енергетичному переході та інноваційних технологіях у процесі декарбонізації;
  • прискорення розгортання і використання відновлюваного водню, екологічно чистого біогазу й біометану;
  • посилення участі громадськості й обмін передовим досвідом в управлінні енергетичною системою, включно з  редакцією Національного енергетичного та кліматичного планів (NECP).
Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти