У початок

Україна стала лідером процесу запровадження санкцій проти російських енергоносіїв

Україна внесла на розгляд Європейського енергетичного співтовариства пропозицію із запровадження заборони на купівлю, імпорт, передачу й транспортування енергетичних товарів, які походять, виробляються або переробляються в росії. Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак на своєму телеграм-каналі.  

«Сьогодні ми скористалися можливістю президенства в Європейському енергетичному співтоваристві, яке Україна отримала на 2022 рік, і формально внесли до цієї організації пропозицію із запровадження заборони на купівлю, імпорт, передачу й транспортування енергетичних товарів, які походять, виробляються або переробляються в росії», – сказано у повідомленні.

Йдеться про всю нафту і нафтопродукти, вугілля й інші види твердого палива, а також скраплений природний газ.

Це означає, пояснюють в Офісі глави держави, то тепер Європейське енергетичне співтовариство, до якого входять усі країни ЄС і ще 9 країн, на основі цієї пропозиції має ухвалити рішення, адресоване усім сторонам.

«Україна ставить перед ЄС і такими країнами як Грузія й Сербія амбітне, але цілком реалістичне завдання з припинення фінансування каральної машини, армії, державного апарату, пропаганди росії – всього того, що забезпечує агресивні дії цієї держави, включно з війною в Україні», – зазначає А.Єрмак.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти