У початок

Україна продовжить домагатися нафтового ембарго для росії

Керівництво України продовжить домагатися запровадження нафтового ембарго для росії.

«До нафтового ембарго, на жаль, поки що не дійшли. Ми продовжимо працювати, щоб переконати наших партнерів саме в нафтовому ембарго», – написав глава Офісу президента у вівторок у телеграм-канал, повідомляє ІА «Інтерфакс-Україна».

У такий спосіб він прокоментував впровадження Євросоюзом п'ятого пакету санкцій проти рф.

Раніше голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн оголосила пропозиції щодо нових санкцій п'ятого пакету ЄС проти рф.

«Заборона на імпорт вугілля з росії на суму 4 млрд євро за рік, що урізає ще одне важливе джерело доходів для росії. Повна заборона операцій із чотирма ключовими російськими банками, зокрема з ВТБ – другим за величиною російським банком», – йдеться у заяві голови ЄК, оприлюдненій у твіттері.

Фон дер Ляєн оголосила також про заборону російським суднам заходити у порти ЄС і про заборону на в'їзд до ЄС російським і білоруським автомобільним перевізникам.

«Буде запроваджено подальші заборони на експорт на суму 10 млрд євро у найважливіших галузях: передових напівпровідників, машин і транспортного обладнання», – сказано у повідомленні за заявою голови ЄК.

Оголошено також про «конкретні нові заборони на імпорт» на суму 5,5 млрд євро.

Буде вжито «цілеспрямованих заходів, таких як заборона на участь російських компаній у державних закупівлях і виключення будь-якої фінансової підтримки з боку ЄС або держав-членів союзу російським державним органам».

Пропонуються також додаткові списки фізичних осіб.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти