У початок

Україна планує 2022 року видобути 18,5 млрд куб. м газу – Міненерго

Україна планує 2022 року видобути 18,5 млрд куб. м газу, що на 6,6% (на 1,3 млрд куб. м) менше, ніж 2021 року, повідомив заступник міністра енергетики Микола Колесник, пише «Інтерфакс-Україна».

«Виходячи з обсягів фактичного видобутку, які є на сьогодні, прогнозний обсяг за цей рік приблизно 18,5 млрд куб. м. Це без урахування потенційних втрат», – сказав Колесник.

Заступник міністра уточнив, що на сьогодні добовий видобуток газу в країні становить 49,5 млн куб. м, тоді як перед початком війни він становив близько 55 млн куб. м. Водночас компанії поки що не можуть повноцінно здійснювати нове буріння і капремонт свердловин, а лише підтримують обслуговування наявного свердловинного фонду. Це з використанням техніки, яка з повітря може здаватися військовою.

З його слів, прогноз споживання газу на 2022 рік становить близько 21 млрд куб. м. Микола Колесник уточнив, що цей прогноз ґрунтується на профілі споживання попередніх років, тоді як в умовах війни і переселення людей важко точно сказати, яким буде споживання.

Як повідомлялося раніше, видобуток природного газу в Україні 2021 року становив 19,8 млрд куб. м, зокрема приватними компаніями – 5 млрд куб. м.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти