У початок

Ціни на нафту слабко змінюються, Brent $106,9 за барель

Нафтові котирування слабко змінюються вранці у п'ятницю, інвестори продовжують оцінювати дані про ВВП США за другий квартал.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:13 у п'ятницю становить $106,9 за барель, що на $0,24 (0,22%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти зросли в ціні на 52 центи (0,5%), до $107,14 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $96,7 за барель, що на $0,28 (0,29%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку у четвер вартість цих контрактів знизилася на 84 центи (0,9%), до $96,42 за барель.

Економіка США у другому кварталі скоротилася на 0,9% у перерахунку на річні темпи, показали попередні дані Міністерства торгівлі, оприлюднені у четвер. Аналітики в середньому очікували зростання на 0,4-0,5%.

Американський ВВП знизився за підсумками другого кварталу поспіль, що відповідає технічному визначенню рецесії. У першому кварталі ВВП США знизився на 1,6%.

«Ціни на нафту залишаються волатильними, поки енергетичні трейдери перетравлюють несподівані дані про друге поспіль скорочення американської економіки», — зазначив старший ринковий аналітик OANDA Едвард Мойя.

На день раніше Федрезерв підвищив ключову процентну ставку на 75 базисних пунктів, до 2,25-2,5%, і сигналізував про готовність продовжити посилення грошово-кредитної політики.

«Здається, Федрезерв твердо вирішив підвищувати ставку і надалі, що чинитиме тиск на економічну активність і на попит на нафту», — сказав Мойя.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти