У початок

Україна може завдати удару по російському LPG найближчим часом

Українські правоохоронні органи перебувають на фінальному етапі аналізу інформації щодо можливих постачань російського газу в країну. Про це на конференції Petroleum Ukraine 2024 у Варшаві повідомив голова Енергомитниці Анатолій Комар.

«Півтора тижня тому була нарада на майданчику РНБО. Інформацію, яку ми надали, передано до СБУ. Чекаємо останній фідбек», — зазначив Комар.

Він повідомив, що на 100% зупинити постачання російського газу в країну поки не вдалося.

«Виготовлення більшості газу відбувається змішуванням. За законодавством Європи, якщо в суміші 51% виробництва ЄС, то і весь продукт буде вважатися виготовленим у ЄС. Наразі ми маємо змогу отримувати додаткову інформацію про походження складових газу, щоб мати повну картину, але тотально розв'язати проблему ввезення російського газу поки не вдається», — наголосив голова Енергетичної митниці України.

Про те, що рішення блокування російського газу мало було прийняти раніше, але затребувало більш глибокого аналізу, також повідомив співзасновник Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн. «За моєю інформацією, правоохоронці поставили діагноз по Польщі й зараз займаються країнами Балтії», — сказав він.

«Масштабне постачання дешевого ресурсу сумнівного походження може призвести до нової хвилі викривлення конкуренції на ринку і виходу з ринку трейдерів із неросійським ресурсом», — зауважив А. Куюн.

Нагадаємо, вчора у Варшаві відбулась конференція Petroleum Ukraine 2024. Онлайн-щоденник заходу доступний на сайті enkorr за посиланням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти