У початок

Україна на період війни має дозволити пальне Євро-4 – експерт

Також є російською мовою

Україна на період війни з Росією має дозволити ввезення і продаж пального екологічного стандарту Євро-4. Таку думку висловив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«Треба тимчасово дозволити використання пального стандартів Євро-4. Техніка ЗСУ цього взагалі не помітить. Танки, «ЗІЛи», тепловози й інші поїдуть запросто – це техніка в більшості не нова», – написав він на своїй сторінці у Facebоok.

За його словами, на зовнішньому ринку є цікаві цінові пропозиції щодо Євро-4, які дадуть змогу збільшити наповнення українського ринку пальним.

«Громадський транспорт також переживе. Жорсткі європейські вимоги до пального переважно переслідують екологічні цілі. Зараз для нашого життя і здоров'я є значно серйозніші загрози, ніж вихлопи в пробках з машин біженців», – зазначив Куюн.

Також, на думку експерта, в Україні потрібно переглянути формулу державного регулювання роздрібних цін на пальне.

«І держрегулювання. Воно має бути, але формулу треба адаптувати до нових реалій. Контроль над дотриманням цінової дисципліни запросто забезпечать місцеві адміністрації», – вважає він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів дозволив обласним військовим адміністраціям спільно з Національною поліцією і Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужбою) здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки й пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти