У початок

УГВ запустило свердловину потужністю 580 тис. куб. м газу на добу

АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу пошукову свердловину з дебітом 580 тис. кубометрів газу на добу. Про це повідомляється на сайті групи «Нафтогаз».

«АТ «Укргазвидобування», що є частиною групи «Нафтогаз», запустило в роботу нову пошукову свердловину глибиною 5 800 м, наразі її дебіт становить 580 тис. куб. м газу на добу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов, це одна з найпотужніших свердловин, які запустило УГВ за останні роки. Окрім того, ця свердловина «відкрила перспективи раніше нерозвіданого блоку на одному з родовищ на сході країни».

«Перспективні ресурси газу цього блоку оцінюються в понад 6 млрд куб. м. Наразі у вказаному блоці відбувається підготовка до буріння ще двох нових свердловин: пошукової й розвідувальної», – повідомив Олексій Чернишов.

З його слів, родовище має значні перспективи й разом з тим складну геологічну будову, яка сильно ускладнена глибинними розломами і має блоковий характер. Виявлені газові поклади перебувають в умовах високотемпературного розрізу з аномально високими пластовими тисками.

Через брак технологій раніше розробка перспективних покладів цього родовища на значних глибинах була неможливою.

«Нещодавно ми провели там сучасні 3D-сейсмічні дослідження, що дало змогу спроєктувати цю пошукову свердловину. Свердловина має складну похило-спрямовану конструкцію. Її буріння й дослідження були складним викликом для команди геологів, буровиків і геофізиків, з яким вони успішно впоралися. Далі продовжимо працювати над розкриттям потенціалу цього блоку», – повідомив т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування» Олег Толмачов.

Роботи з буріння свердловини виконувала бурова бригада Шебелинського відділення бурових робіт бурового управління «Укрбургаз» із залученням фахівців спеціалізованої аварійно-рятувальної служби «ЛІКВО». Геофізичні дослідження проводили фахівці ГУ «Укргазпромгеофізика» і ТОВ «Везерфорд Україна».

Нагадаємо, що у березні УГВ запустило в роботу найпотужнішу свердловину за останні 2,5 року, добовий видобуток з якої сягає 460 тис. куб. м газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти