У початок

УГВ запустило нову свердловину з дебітом 340 тис. куб. м газу на добу

АТ «Укргазвидобування», що є частиною групи «Нафтогаз», пробурило нову оціночно-експлуатаційну свердловину глибиною 5 950 м, яка дає 340 тис. куб. м природного газу на добу, повідомляє прес-служба «Нафтогазу»

«Це дуже хороший результат, особливо враховуючи, що родовище, на якому пробурено свердловину, експлуатується вже 45 років і виснажене на 85%. Він став можливим завдяки застосуванню сучасних підходів до розробки родовищ», – пояснив очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Зокрема під час проєктування свердловини з допомогою 3D-моделі родовища фахівці змогли визначити перспективну ділянку продуктивного пласта родовища, яку досі не розробляли.

«Торік ми переформатували команду наших геологів і розробників, переглянувши процеси і посиливши її потужними фахівцями з досвідом роботи в міжнародних компаніях. Уже бачимо результат. Досягнуті результати на цьому родовищі й низка інших нещодавніх геологічних відкриттів стануть важливими складовими для нарощення видобутку газу вже цього року», – зазначив Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування».

«Укргазвидобування», 100% акцій якого належать НАК «Нафтогаз України», 2022 року видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти