У початок

УГВ запустило дві свердловини сумарною потужністю понад 430 тис. куб. м газу на добу

АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу дві високодебітні свердловини, які сумарно дають понад 430 тис. куб. м «блакитного» палива на добу. Про це повідомляється на сайті групи «Нафтогаз».

«Перша зі свердловин – розвідувальна, її глибина сягнула 5 850 м. Родовище, на якому її пробурили, було відкрито ще 40 років тому. Утім, за результатами проведених 3D сейсморозвідувальних досліджень геологи продовжили дорозвідку родовища й знайшли нові перспективні точки для буріння», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у компанії, другу свердловину пробурили на ще старшому – 55-річному родовищі. «Через значне виснаження обсяг видобутку на цьому родовищі останніми роками доволі швидко знижувався. Проте негативну тенденцію вдалося зупинити завдяки програмі додаткового розбурювання родовища і введеним за останній рік 7 новим експлуатаційним свердловинам. Це дало змогу перейти від падіння до зростання видобутку», – повідомив т.в.о. генерального директора УГВ Олег Толмачов.

Обидві свердловини фахівці компанії ввели в експлуатацію власними силами: буріння виконували фахівці філії «Укрбургаз», багатостадійну операцію з ГРП – фахівці «УГВ-Сервіс».

«Ми ввели в експлуатацію чергові свердловини з високими показниками, продовжуючи взятий курс на збільшення видобутку газу в країні. Застосування новітніх геологічних підходів, проєктування розробки родовищ на пізній стадії, підвищення ефективності буріння і проведення складних операцій з інтенсифікації – це ті складові, завдяки яким нам вдається давати «друге життя» старим активам», – зауважив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Нагадаємо, на початку липня АТ «Укргазвидобування» завершило буріння нової розвідувальної свердловини завглибшки 6 600 м, яка стала найглибшою в історії компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти