У початок

Oman LNG підписала довгострокову угоду про постачання СПГ у Німеччину

Компанія Oman LNG підписала свою першу в історії угоду про постачання скрапленого природного газу (СПГ) із Німеччиною після того, як уклала масштабну угоду про постачання з державною групою Securing Energy for Europe (SEFE), повідомляє Gasworld.

Угода відкриває двері для нових можливостей на європейських ринках для компанії Oman LNG, яка частково належить енергетичному гіганту Shell і є одним із найшвидших проєктів СПГ, які коли-небудь реалізовувалися.

Відповідно до чотирирічного контракту, починаючи з 2026 року, згідно з угодою Oman LNG постачатиме SEFE загальним обсягом 400 тис. тонн СПГ на рік.

Оман став помітним гравцем на світовому ринку СПГ завдяки стрімкому зростанню експорту й розширенню торгових партнерств.

Відповідно до World LNG Report Міжнародного газового союзу, експорт СПГ з Оману зріс на 11,3% 2022 року порівняно з попереднім роком.

Операційна потужність виробників СПГ Оману станом на кінець квітня 2023 року становить 10,4 млн тонн на рік.

Його обсяги торгівлі були найвищими в Китаї з Індією, куди він експортував 1,72 млн тонн тільки торік. Оман також постачив загалом 8,25 млн тонн в інші країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону (APAC) і 700 тис. тонн – у Європу.

Крім того, країна експортувала 80 тис. тонн до Бразилії, 120 тис. тонн до Пуерто-Ріко й 140 тис. тонн – у Кувейт.

Зростання сектору експорту СПГ в Омані можна пояснити кількома чинниками, включаючи його географічне розташування, яке забезпечує ефективне транспортування й доставку СПГ у різні пункти призначення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти