У початок

УГВ у листопаді ввело в експлуатацію ще три свердловини

АТ «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію у листопаді ще три свердловини, які дають змогу додатково отримувати ще понад 400 тис. куб. м газу на добу. Про це повідомляється на сторінці компанії у мережі Facebook.

«У листопаді «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію ще три високодебітні свердловини сумарним дебітом понад 400 тис. куб. м газу на добу. Дві з них – нові, третя – відновлена з ліквідаційного фонду», – йдеться у повідомленні.

«Для підтримання й збільшення видобутку ми застосовуємо різноманітні методи, завдяки яким отримуємо результат у кубометрах газу, що зараз є вкрай необхідним нашій країні. Розвідувальне й експлуатаційне буріння, переінтерпретація даних, перегляд діючого і ліквідованого фонду – це частина роботи заради досягнення спільної мети, – зазначає т. в. о. генерального директора УГВ Олег Толмачов.

У компанії повідомляють, що нову розвідувальну свердловину пробурено на нещодавно відкритому родовищі. Місце для буріння фахівці визначили на підставі проведених раніше 3D-сейсморозвідувальних досліджень. Іншу нову оціночно-експлуатаційну свердловину пробурено на «старому» родовищі, яке експлуатують уже понад 50 років.

Фахівці-розробники УкрНДІ газу й департаменту розробки виконали глибокий аналіз стану розробки, оцінили залишковий потенціал газоконденсатних покладів і визначили місце для нової свердловини. Обидві свердловини пробурено філією «Укрбургаз».

Відновлена свердловина перебувала в ліквідаційному фонді впродовж 35 років. Фахівці департаменту ГРП «Укргазвидобування» визначили перспективність реліквідації свердловини й подальшого проведення гідравлічного розриву пласта. Фахівці філії «УГВ-Сервіс» провели роботи з капітального ремонту й реліквідації свердловини, а також підготували свердловину до ГРП. Зовнішній підрядник успішно виконав двостадійний гідророзрив, завдяки якому вдалося отримати високий дебіт.

Як повідомляв enkorr раніше, АТ «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію дві свердловини, які сукупно дають майже 500 тис. куб. м газу на добу.

Видання також писало, що УГВ у вересні запустило в роботу 5 свердловин, які дадуть змогу мати щодоби ще +500 тис. кубометрів газу.

Нагадаємо, з початку року УГВ ввело в експлуатацію понад 60 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом природного газу 5,3 млн куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти