У початок

УГВ підключило до дистанційного моніторингу понад 250 свердловин

АТ «Укргазвидобування» з початку поточного року долучило до Єдиної системи моніторингу понад 250 свердловин. Про це повідомляється на сайті групи «Нафтогаз».

«Компанія «Укргазвидобування» діджиталізує виробництво з 2020 року. За 3 роки сучасні технології було впроваджено на понад 630 свердловинах. З початку 2023 року до Єдиної системи моніторингу було доєднано понад 250 свердловин», – йдеться у повідомленні прес-служби УГВ.

Перехід на сучасні технології, каже т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування» Олег Толмачов, уже призвів до зниження втрат газу й зменшення операційних видатків на обслуговування свердловин, інтегрованих у єдину систему моніторингу.

Як зазначають у компанії, діджиталізація створює нові можливості для підвищення ефективності газовидобування. «Для нас це, безумовно, стратегічний напрям. Наразі ми можемо в режимі онлайн аналізувати роботу ключових свердловин і оперативно реагувати на будь-які зміни», – каже Толмачов.

Він також додав, що найближчим часом «Укргазвидобування» планує впровадити дистанційний моніторинг роботи бурових верстатів.

Як повідомляв enkorr раніше, АТ «Укргазвидобування» у вересні запустило в роботу 5 свердловин, які дадуть змогу мати щодоби ще +500 тис. кубометрів газу, у листопаді – ще дві.

Нагадаємо, у січні-серпні УГВ ввело в експлуатацію 58 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом природного газу 5,3 млн куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти