У початок

УГВ придбало 10 тис. т азербайджанської нафти в «Укртранснафти»

Також є російською мовою

АТ «Укртранснафта» на електронних біржових торгах 30 жовтня реалізувало 10 тис. т нафти сорту Azeri Light, яку було закуплено в компанії SOCAR у період низьких цін. Про це свідчать результати торгів, оприлюднені «Українською енергетичною біржею» (УЕБ).

За інформацією enkorr, покупцем ресурсу виступила державна компанія «Укргазвидобування».

Ціна ресурсу визначалася за середнім значенням котирувань «Brent (Dated)», опублікованих у PLATT''S CRUDE OIL MARKETWIRE за 5 календарних днів, що передують даті реєстрації заявки на проведення аукціону. Пункт відвантаження – резервуарний парк ЛВДС «Кременчук».

Як повідомив enkorr комерційний директор «Укргазвидобування» Сергій Федоренко, ресурс було закуплено для перероблення на потужностях Шебелинського ГПЗ.

«Укртранснафта» фіксує фінансової результат цього року, тому вона продає обсяги, куплені навесні, плюс допродує нафту, продаж якої було заплановано ще торік. Ми ж плануємо переробити ці обсяги», – прокоментував він.

На питання, чи планує компанія надалі закуповувати нафту в «Укртранснафти», Федоренко відповів, що все залежатиме від цінової ситуації на ринку.

Як повідомлялося, «Нафтогаз» на початку квітня погодив укладення «Укртранснафтою» договору з SOCAR Trading на закупівлю двох танкерних партій нафти сорту Azeri Light обсягом близько 700 тис. бар. кожна, які було доставлено в МНТ «Південний». Ціна покупки офіційно не розголошується, але, за даними enkorr, вона склала $29,3/бар..

Довідка enkorr

Система магістральних нафтопроводів «Укртранснафти» має загальну протяжність 4,767 тис. км і проходить територією 19 областей України. Пропускна спроможність системи на вході 114 млн т/рік, на виході 56,3 млн т/рік. «Укртранснафта» володіє 11 резервуарними парками загальною ємністю 1,083 млн куб. м. Обсяг транспортування нафти в 2018 р. склав 15,43 млн т (-3,7% до 2017 г.).

До складу нафтотранспортної системи входить МНТ «Південний». Його введено в експлуатацію в 2001 р. для перевалки сирої нафти. Проектна потужність «Південного» складає 14,5 млн т в рік. Обсяг резервуарного парку – 200 тис. куб. м. Причал терміналу дає змогу приймати судна з дедвейтом від 35 до 150 тис. т (максимальна осадка судна 13,8 м).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти