У початок

Учора КПП «Ягодин-Дорогуськ» повністю відновив пропускну спроможність

Кількість автомобілів, які перетинають кордон із Польщею у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», повернулося до рівня показників початку блокади.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону, передає «Інтерфакс-Україна».

«Поступово, з кожним днем вантажопотік зростає. За вчорашній день (14 грудня – ред.) напрямок перетнуло 1,2 тис. вантажних транспортних засобів в обидва боки, більше – у напрямку України. І це, власне, практично ті ж показники, які були до блокади, яка розпочалася 6 листопада», – сказав Демченко.

Раніше повідомлялося, що розблокований 11 грудня пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин» на кордоні з Польщею може бути знову заблоковано.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску: «Корчова-Краківець», «Гребенне-Рава Руська», «Дорогуськ-Ягодин». Пізніше, 23 листопада, перевізники перекрили ще й пункт пропуску «Медика-Шегині».

Протестувальники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців нібито витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників і покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Перемовини українських урядовців з протестувальниками результату не дали, а голова Держагентства відновлення та розвитку Мустафа Найєм наголосив, що деякі вимоги польських перевізників Україна навіть не обговорюватиме.

11 грудня стало відомо, що Польща розблокувала найбільший пункт пропуску на кордоні з Україною.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти