У початок

Учасників ринку навчали правильно контролювати якість пального

Також є російською мовою

12-14 жовтня на базі НТУУ «КПІ» ім.І.Сікорского відбувся семінар для учасників паливного ринку на тему «Інженерне забезпечення технологічних процесів використання і контролю якості газу і паливно-мастильних матеріалів». Захід організовано співробітниками органу з сертифікації «СЕРТ АСУ» спільно з професорським складом кафедри теплотехніки і енергозбереження за підтримки Інституту енергозбереження та енергоменеджменту і Науково-технічної спілки хіммотологів.

Цільова аудиторія семінару – керівники підрозділів профільних підприємств паливного ринку, випробувальних лабораторій, технічні фахівці, які беруть участь у перевірках на відповідність чинним технічним регламентам. Про це enkorr повідомили організатори заходу.

У навчальних стажуваннях брали участь фахівці багатьох мереж АЗС, зокрема компанії Socar, UPG, «Автотранс», «Надєжда» (BVS), НТЦ «Укрнафтохім» та інших.

Заняття відбувались у формі дискусійного обміну досвідом. Серед основних напрямів, які обговорювалися на семінарі, – передусім сучасна система контролю якості й значення хімічних лабораторій у забезпеченні високоякісними паливно-мастильними матеріалами (ПММ), з акцентом на скраплений газ.

Як пояснили організатори семінару, провідні фахівці ринку дали максимально вичерпну практичну інформацію про те, як повинна працювати випробувальна лабораторія, які проблеми виникають у процесі отримання повноважень. Спеціаліст з метрології висвітлив проблематику метрологічного забезпечення випробувальних лабораторій паливної сфери.

«Говорили про вимоги до персоналу лабораторії відповідно до ISO/IEC 17025, про порядок проведення аудиту НААУ на відповідність вимогам ISO/IEC 17025, типові ситуації й алгоритм підготовки лабораторії до проведення аудиту, вимоги до сучасного лабораторного обладнання», – сказав у коментарі enkorr один зі спікерів семінару, сертифікований аудитор з оцінки якості нафтопродуктів ОС «СЕРТ АСУ» Олександр Лютий.

Усі учасники семінару отримали сертифікат компетентності державного зразка, виданий НТУУ «КПІ», що підтверджує підвищення кваліфікації за програмою навчання.

«Такого рівня навчальний семінар для фахівців випробувальних лабораторій ПММ, метрологів і для тих колег, які мають відношення до процесів контролю якості пального, відбувся в Україні вперше», – зазначив експерт-аудитор.

Та, як підкреслив О.Лютий, цей семінар перший, але далеко не останній. «Цим заходом ми сподіваємося запровадити серію навчальних семінарів для учасників паливного ринку, які проходитимуть на постійній основі, а подальше навчання буде орієнтовано насамперед на фахівців мереж АЗС і газонаповнювальних станцій, хоч у ньому зможуть взяти участь усі учасники ринку, ті ж трейдери, наприклад», – пояснив він, додавши, що темою наступного навчального семінару має стати весь спектр питань, пов'язаний із початком роботи технічного регламенту на скраплений газ, який – через брак в Україні сертифікованих органів з оцінки відповідності (ООС) – перенесли на 5 листопада.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти