У початок

У жовтні росія стала найбільшим постачальником нафти в Індію

У жовтні росія постачала Індії 946 тис. барелів нафти на день (б/д), обігнавши Саудівську Аравію й Ірак, повідомляє The Economic Times із посиланням на Vortexa.

За даними аналітиків, минулого місяця на рф припало 22% всього імпорту сирої нафти в Індію. Частка Іраку у жовтневих постачаннях – 20,5%, Саудівської Аравії – 16%.

Загалом імпорт сирої нафти в Індію у жовтні зріс на 5% порівняно з вереснем, при цьому імпорт із росії збільшився на 8%. Крім того, вперше Індія імпортувала більше нафти з росії морем, ніж Євросоюз (ЄС): обсяг постачань в Індію був на 34% більшим, ніж до ЄС. Індія також імпортувала з росії близько 106 тис. барелів мазуту на день, що є новим максимумом. Найбільшим покупцем російської нафти, що постачається морем, залишився Китай, який у жовтні ввозив 1 млн барелів нафти на день.

Однак у Vortexa звертають увагу, що на постачання нафти можуть вплинути європейські санкції, які набудуть чинності на початку грудня.

«Залишається велика невизначеність щодо того, чи зможуть постачання російської нафти підтримуватися на цьому рівні після ембарго ЄС з 5 грудня, при цьому наявність танкерів льодового класу для перевезення нафти з російських балтійських портів є одним із найбільших обмежень», — уточнила аналітик Серена Хуанг.

Після початку війни в Україні Росія стала другим найбільшим постачальником нафти в Індію. У вересні імпорт російської нафти в країну зріс на 18,5%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти