У початок

У жовтні росія скоротила виробництво бензину й дизелю

Нафтопереробні заводи (ПНЗ) рф скоротили обсяги переробки сирої нафти в жовтні порівняно з вереснем приблизно на 1,2%, до приблизно 22,6 млн метричних тонн, показали розрахунки Reuters на основі даних з двох галузевих джерел.

Дані показали, що НПЗ не поспішають збільшувати виробництво палива, незважаючи на завершення сезонного технічного обслуговування, пік якого припав на вересень, побоюючись перенасичення через експортні обмеження.

росія запровадила заборону на експорт палива 21 вересня, щоб подолати високі ціни і дефіцит. Уряд послабив обмеження 6 жовтня, дозволивши експорт дизелю трубопровідним транспортом, але залишив чинними заходи щодо експорту бензину.

За даними джерел і підрахунками Reuters, виробництво бензину в росії минулого місяця скоротилося на 2,7% у добовому обчисленні з вересня — до 3,4 млн тонн. Виробництво дизельного пального впало на 6,3% — до 6,6 млн тонн.

Дані джерел також показали, що переробка нафти на російських НПЗ у січні-жовтні зросла на 2% — до 229,1 млн тонн — на тлі скорочення незадіяних потужностей первинної переробки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти