У початок

Індійська Petronet LNG не бачить змоги купувати російський СПГ

Індійська Petronet LNG не бачить можливостей закуповувати скраплений природний газ у росії. Про це заявив фінансовий директор Petronet LNG Винод Кумар Мішра на відеоконференції з аналітиками.

З його слів, навіть з урахуванням того, що росія скоротила постачання газу у Європу, зараз немає планів постачати цей газ у скрапленому вигляді, тому цієї пропозиції немає на ринку.

«У них є два проєкти, один – «Ямал СПГ», а інший – «Сахалін-2», але обидва вони мають довгострокові контракти, пов'язані з такими покупцями як Японія й Китай, які продовжують отримувати обсяги від цих проєктів», — додав віцепрезидент з маркетингу Вівек Міттал. Він зазначив, що інші проєкти перебувають у підвішеному стані через санкції.

Винод Кумар Мішра запевнив, що довгострокових контрактів Індії на постачання енергоресурсів буде достатньо.

«У Petronet — 7,5 млн тонн катарського газу, 1,42 млн тонн від Exxon Mobil і ще 1 млн тонн, так що, можна сказати, близько 10 млн тонн у нас є. GAIL, IOCL і GSPC також мають контракти, тож загалом є контракти (на імпорт СПГ в Індію — ред.) на 20 млн тонн», — цитують його ЗМІ.

Навесні повідомлялося, що влада Індії розглядає можливість створення стратегічного резерву скрапленого природного газу (СПГ) для захисту від стрибків цін і дефіциту товару. Наголошувалося, що конкретні обсяги резерву ще не обговорювалися, проте Petronet LNG уже збільшує кількість сховищ у терміналах для ввезення СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти