У початок

У Volkswagen зазначають сповільнення продажів електромобілів у Європі через високі ціни на енергоносії

У Volkswagen AG заявили, що різке зростання цін на енергоносії негативно вплинуло на попит на електромобілі в Європі в останні місяці, хоча зростання в США допомагає компенсувати уповільнення, повідомляє Bloomberg.

Продажі електромобілів у Європі все ще зростають, але «збилися з плану», — заявив у вівторок Томас Шмалл, генеральний директор підрозділу компонентів VW.

Північноамериканський ринок «розвивається трохи швидше, ніж ми очікували в останні місяці», в результаті таких стимулів, як закон про зниження інфляції в США, сказав Шмалл. У середньостроковій і довгостроковій перспективі попит у Європі відновиться.

Т.Шмалл з’явився разом із головним виконавчим директором VW Олівером Блюмом під час розмови зі ЗМІ, де було оголошено про спільне підприємство з інфраструктури зарядних станцій в Італії з дочірньою компанією Enel Group. VW і Enel X Way інвестують по 100 мільйонів євро ($105 млн) у Ewiva, яка має на меті побудувати потужну мережу із 3 тис. зарядних станцій до 2025 року.

Доступність електромобілів залишається ключовим питанням, оскільки витрати на сировину й акумулятори залишаються високими, а споживачі стикаються з високими цінами на електроенергію та інфляцією.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти