У початок

У Великій Британії вартість повного бака бензину вперше перевищила £100

Вартість повної заправки автомобіля зі стандартним 55-літровим бензобаком у Великій Британії вперше перевищила позначку £100 фунтів (близько $125). Для автомобілів із дизельними двигунами ця сума становитиме £103,4 ($129,48)

За оцінками британської автосервісної компанії RAC, з середи за середньої ціни неетильованого бензину £1,82 ($2,28) за літр автолюбителям доведеться заплатити £100,3, щоб повністю заправити машину. Для автомобілів із дизельними двигунами ця сума становитиме £103,4 ($129,48), оскільки середня ціна на дизпальне в королівстві досягла £1,88 ($2,35) за літр. Зростання цін триває, попри скорочення британським урядом паливного збору на 5 пенсів за літр на період до березня 2023 року, повідомляє BBC.

«Ціни на заправках знову б'ють рекорди, й вартість літра бензину швидко наближається до £2 ($2,5). Ми закликаємо уряд вжити рішучих заходів, щоб пом'якшити наслідки безпрецедентного зростання цін для автомобілістів», — йдеться у поширеному RAC повідомленні.

За рік середня вартість бензину у Сполученому Королівстві зросла на 40%, а дизельного пального – майже на 43%. Протягом останніх трьох місяців вартість пального збільшилася більш ніж на 20%, що серйозно позначається лише на рівні інфляції. За підсумками квітня річна інфляція у Великій Британії розігналася до 9% — найвищого показника за 40 років, а згідно з оцінками Банку Англії, до кінця року цей показник перевищить 10%.

Раніше лондонський Центр економічних і бізнес-досліджень випустив доповідь, у якій попередив про те, що Великобританія ризикує зіткнутися з найбільшим падінням рівня життя з 1950-х років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти