У початок

Грецький суд скасував рішення про арешт іранської нафти

Грецький суд скасував рішення, яке дозволило країні арештувати вантаж іранської нафти у рамках застосування санкцій США. Про це повідомляють «Порти України» із посиланням на Bloomberg.

«Після інтенсивних подальших заходів грецький апеляційний суд скасував початкове рішення суду про арешт іранської нафти», — повідомило посольство Ірану в Греції у Twitter.

Грецький суд вирішив скасувати попереднє рішення, враховуючи нові дані, які надала іранська компанія, що експлуатує судно, повідомили поінформовані джерела.

Танкер Lana (колишній Pegas; прапор — росія), що перевозив іранську нафту, було затримано поблизу берегів Греції, а його вантаж конфісковано наприкінці травня.

Через декілька днів після першого рішення про конфіскацію іранської нафти іранський Корпус вартових ісламської революції переспрямував два грецьких нафтових танкери в іранські води як крок у відповідь на арешт судна Грецією, яка застосувала санкції США.

Рішення грецького суду може допомогти звільнити два затримані Іраном танкери, судячи з того, як відбувалися попередні захоплення суден за участю Тегерану.

Як повідомляв enkorr, керівництво порту «Пірей» заборонило вихід у море грецькому танкеру Ice Energy, який перевозив до США частину вилученої в Греції з танкера Lana іранської нафти.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти