У початок

У травні в румунські порти надійшло майже 300 тис. т турецького ДП

Обсяги перевалки дизпального й газойлю в румунських портах минулого місяця збільшилися на 2% й становили 425 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Основні обсяги постачань палива припали на термінал у Констанці, тут у травні було розвантажено 381 тис. тонн дистилятів, це на 8 тис. тонн більше порівняно з квітнем. Обсяги перевалки дизпального в Петромідії минулого місяця не змінилися й становили 44 тис. тонн. Нагадаємо, у квітні й у травні на НПЗ Rompetrol у Наводарі тривали ремонтні роботи, у зв’язку з цим компанія імпортувала додаткові обсяги дизпального для забезпечення клієнтів пальним у роздрібному й гуртовому сегментах. На термінал у Галаці імпортні вантажі дизпального в травні не надходили.

У травні найбільші обсяги дизпального морським шляхом до Румунії надходили з Туреччини. Згідно з даними торговельної статистики, з термінала НПЗ STAR в Аліазі до румунських портів минулого місяця було доправлено 281 тис. тонн палива. Враховуючи, що завод Socar виробляє щомісяця 500-600 тис. тонн дизпального, на Румунію припадала половина всіх продажів турецької компанії. Відвантаження турецького дизелю в Румунію зростають третій місяць поспіль через припинення постачань продукту з Індії й Саудівської Аравії.

Постачання дизпального з грецьких НПЗ минулого місяця скоротилися з 99 тис. тонн до 65 тис. тонн. З цього обсягу 30 тис. тонн було відвантажено з заводу Hellenic Petroleum, а 35 тис. тонн – з Motor Oil Hellas.

У травні відновилися постачання дизпального з Італії. На початку травня партію продукту виробництва Sarroch Refinery обсягом 38 тис. тонн було розвантажено у Констанці. Відновлення постачань з Італії, ймовірно, було викликано потребою компенсувати обсяги індійського й близькосхідного продукту, що випали внаслідок підвищеної небезпеки у Червоному морі.

Обсяги надходження палива з Єгипту в Румунію у травні становили 35 тис. тонн. Згідно з даними торговельної статистики, 22 тис. тонн продукту виробництва MIDOR було розвантажено в Констанці, й 13 тис. тонн — у Петромідії.

У травні з Румунії в Україну постачалося дизельне пальне виробництва семи країн. Найбільші обсяги, 89 тис. тонн, припали на турецький продукт. Обсяги постачань палива грецького виробництва з Румунії становили 21 тис. тонн. Решту постачань становив продукт румунського (6,7 тис. тонн), індійського (6,3 тис. тонн), італійського (4,8 тис. тонн), єгипетського (3,3 тис. тонн) й ізраїльського виробництва (0,2 тис. тонн). 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти