У початок

У США зростають запаси пального

Минулого тижня запаси сирої нафти в США впали, а запаси бензину й дистилятів значно зросли, оскільки завантаження нафтопереробних заводів досягло найвищого рівня з 2019 року. Про це повідомило Управління енергетичної інформації (EIA).

Запаси сирої нафти впали на 5,2 млн барелів за тиждень до 2 грудня, до 413,9 млн барелів, падіння, яке значно перевищило очікування аналітиків в опитуванні Reuters щодо падіння на 3,3 млн барелів.

Згідно з даними EIA, запаси дистилятів, які включають дизельне пальне і мазут, зросли за тиждень на 6,2 млн барелів, до 118,8 млн барелів проти очікуваного зростання на 2,2 млн барелів. Зростання запасів відбулося попри те, що холодні зимові місяці зазвичай є періодом підвищеного попиту на продукт.

«Ситуація з дистилятами є головною тут, — сказав Боб Яугер, директор з енергетичних ф’ючерсів Mizuho в Нью-Йорку. — Ви виробляєте багато дистилятів, і цього тижня попит знову знизився. Це перший звіт за грудень, і у вас все ще є попит на півдні, а не на півночі».

Запаси бензину в США зросли за тиждень на 5,3 млн барелів — до 219,1 млн барелів, повідомляє EIA, порівняно з очікуванням аналітиків в опитуванні Reuters щодо зростання на 2,7 млн барелів.

Згідно з даними EIA, рівень використання НПЗ за тиждень зріс на 0,3% пункту — до 95,5%, що є найвищим показником із серпня 2019 року.

Тим часом видобуток сирої нафти в США зріс до 12,2 млн барелів на добу, що є найвищим показником із серпня. Запаси сирої нафти в центрі доставки в Кушингу (штат Оклахома) впали на 373 тис. барелів за останній тиждень, повідомляє EIA.

Видобуток сирої нафти на НПЗ минулого тижня знизився на 53 тис. барелів на добу, повідомляє EIA. Водночас чистий імпорт сирої нафти в США зріс на 1,49 млн барелів на добу. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти