У початок

У США побоюються, що вартість нафти може зрости до $140, — Reuters

Світова ціна на нафту, побоюються у США, може зрости на 40% до приблизно 140 доларів за барель, якщо запропоноване обмеження ціни на російську нафту не буде ухвалено. Про це пише Reuters із посиланням на високопосадовця у Міністерстві фінансів США.

Міністр фінансів США Джанет Єллен обговорить реалізацію пропозиції з обмеження цін і розвиток глобальної економіки з міністром фінансів Японії Шунічі Сузукі під час їхньої зустрічі у вівторок.

Крім того, обмеження цін на нафту (прайс-кепи) має бути імплементовано разом зі схваленням винятку з санкцій, які дозволять імпорт нафти нижче встановленої ціни. 

Мета такого інструменту – встановити ціну на рівні, який покривав би лише граничні витрати росії на виробництво нафти, щоб у рф був стимул продовжувати експорт нафти, але не настільки високою, щоб дозволити їй фінансувати свою війну проти України.

Японські офіційні особи висловили занепокоєння з приводу встановлення надто низького ліміту ціни, але не відкинули потенційний діапазон цін від 40 до 60 доларів за барель.

Зазначається, що Єллен використає свою першу поїздку до Індійсько-Тихоокеанського регіону як міністра фінансів, щоб наростити підтримку запропонованого США обмеження ціни на російську нафту. А також – розʼяснити питання його ефективності у разі, якщо Індія, Китай та інші покупці російської дешевої нафти не долучаться до заходів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти