У початок

У Севастополі ліквідують компанію, яка управляла відібраними у «Привату» АЗС

Т. зв. уряд Севастополя за кілька місяців до 10-ї річниці створення міського автозаправного комплексу ухвалив рішення про ліквідацію підприємства. Відповідне розпорядження підписав т.зв. губернатор Севастополя міхаіл развожаєв 3 червня 2024 року.

Це «державне підприємство» було створено у Севастополі на базі 16 автозаправних станцій української мережі ANP, вилучених у групи «Приват» українського бізнесмена Ігоря Коломойського 2014 року.

Окупаційна регіональна влада розраховувала, що «державний автозаправний комплекс» буде серйозним гравцем ринку, проте налагодити його роботу через роки не вдалося жодному з севастопольських «губернаторів».

Справи у «державного підприємства» взагалі пішли не дуже. Вже навесні 2016-го директора комплексу та його заступника затримали за підозрою у шахрайстві в особливо великих обсягах. Згідно з матеріалами кримінальної справи, з січня до червня 2015 року підконтрольна директору ГУП комерційна організація купувала паливо у постачальників, а потім перепродавала його своєму «держпідприємству» за завищеною ціною.

Збитки, завдані місту, тоді оцінювали більш ніж 1 млн рублів, що на тлі подальшої історії АЗК здається навіть якимось несерйозним. У період з 2017-го по 2018-й підприємство фігурувало у низці скандалів, і зрештою виявилося банкрутом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти