У початок

У серпні російські НПЗ збільшили добове перероблення нафти на 2%

російські НПЗ за першу половину серпня збільшили добове перероблення нафти на 2% щодо показників за липень – до близько 760 тис. тонн. Якщо такі темпи зростання перероблення збережуться, то цей показник стане рекордним за поточний рік, пише «комерсант».

Зокрема, зростання перероблення пов'язане з відновленням виробництва після ремонтів на заводах «газпрому» — сургутському ЗБК й астраханському ГПЗ, розповідають джерела видання.

Зі слів керівника напряму консалтингу Neft Research Олександра Котова, збільшення обсягів перероблення у серпні пов'язане із завершенням профілактичних ремонтів на деяких НПЗ, включаючи астраханський і сургутський заводи «газпрому».

Він також наголошує і на покращенні ситуації на залізниці, пов'язаній зі своєчасною подачею цистерн, що могло також позитивно позначитися на завантаженні. У ВАТ «РЖД» повідомляли про скорочення відставання у завантаженні нафтових вантажів завдяки зростанню обсягу відправлень у липні на 0,6% рік до року. За сім місяців завантажено 121,5 млн тонн нафтопродуктів, що на 0,9% нижче за торішній рівень, за даними монополії.

російські нафтокомпанії традиційно збільшують нафтоперероблення у серпні за умов сезонного зростання споживання палива. За підсумками серпня 2023 перероблення на російських НПЗ було на рівні 758,4 тис. тонн на добу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти