У початок

У ЄС запропонували заборонити європейським фірмам сприяти перевезенням нафти рф — ЗМІ

У ЄС в рамках шостого пакету санкцій проти росії, що готується, розглядають можливість заборонити європейським компаніям надавати рф послуги при транспортуванні її нафти в треті країни, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на офіційних осіб ЄС і документ, який опинився в його розпорядженні.

Передбачається, що ця заборона має набути чинності на початок червня. Проте, нагадує Bloomberg, країни-члени ЄС ще не схвалили шостого пакету санкцій проти рф.

За даними агентства, ця пропозиція ЄС зачіпає страхування перевезень. Це означатиме негайну заборону на нові страхові контракти. При цьому терміни дії вже укладених контрактів мають спливти протягом місяця після заборони ЄС.

Bloomberg уточнює, що 95% танкерних перевезень страхують через International Group of Protection & Indemnity Clubs, що знаходиться в Лондоні й дотримується європейського законодавства. Таким чином, пояснює агентство, у разі ухвалення заборони ЄС росії та її клієнтам доведеться шукати альтернативні способи страхування перевезень.

Агентство нагадує, що раніше за допомогою заходів у сфері страхування США і Європі вдалося успішно обмежити імпорт нафти Іраном.

Крім того, додає Bloomberg, плановані санкції ЄС повинні торкнутися прямого й опосередкованого технічного сприяння, фінансової допомоги з транспортування неочищеної нафти або нафтопродуктів, вироблених у росії чи експортованих нею в треті країни, причому під дію можливих санкцій підпаде і перевантаження вантажу з одного судна на інше.

Раніше в середу глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн заявила, що ЄК в рамках шостого пакету санкцій проти рф, що готується, вважає за необхідне заборонити імпорт усієї російської нафти в ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти