У початок

У Рівному судитимуть шахрая, який продавав неіснуюче пальне

У Рівному перед судом постане обвинувачений у шахрайстві чоловік, який «продав» пального на понад два мільйони гривень. Про це повідомляє поліція Рівненської області на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Жертвами афериста, 31-річного жителя Одеської області, стали 11 жителів Рівненщини», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, 18 липня торік до поліції із заявою звернувся 22-річний житель Рівного й повідомив, що уродженець Миколаївської області, який на той час проживав у Рівному, ще на початку травня запропонував потерпілому талони, аби без черг купувати пальне.

Як з’ясувалося, співпрацювали чоловіки понад місяць: потерпілий передавав готівку або перераховував на картку зазначені суми, натомість отримував талони на бензин і дизпальне. Проте перерахувавши черговий транш обсягом 310 тис. грн, взамін нічого так і не отримав. «Продавець» понад тиждень обіцяв повернути кошти, а потім — зник. 

Як повідомляють правоохоронці, за результатами проведеного комплексу слідчих дій і розшукових заходів поліцейські Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури викрили зловмисника.

Під час досудового розслідування було встановлено, що 31-річний житель Одещини через знайомих підшуковував «клієнтів», яким продавав недійсні або частково використані талони на паливо однієї з мереж АЗС.

«У період з березня по листопад минулого року його жертвами стали 11 потерпілих. Розмір завданої їм шкоди становить понад  2,2 млн грн. Слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини 31-річного зловмисника й за результатами досудового розслідування повідомили йому про підозру за частиною 2, 3 та 4 статті 190 КК України», – повідомляє прес-служба поліції Рівненщини.

Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, яку він сплатив.

Слідчі скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Максимальне покарання, яке може загрожувати обвинуваченому, — до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти