У початок

Польські фермери заблокували рух вантажівок з України через «Шегині»

Виїзд вантажівок з України до Польщі через пункт пропуску «Шегині» наразі заблоковано. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«Перед пунктом пропуску «Медика» польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів, що слідують з України до Польщі», – йдеться у повідомленні.

Водночас пропуск легковиків, автобусів, а також вантажівок на в’їзд в Україну здійснюється у звичайному режимі.

У відомстві пообіцяли повідомити про поновлення пропускних операцій, а поки що закликали вантажоперевізників обирати інші шляхи до Польщі.

Як повідомлялося, 5 червня польські водії заблокували рух вантажівок через найбільший пункт пропуску на кордоні з Україною – «Ягодин-Дорогуськ».

Серед вимог протестувальників було повернення дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень для українських перевізників на в'їзді до Польщі. Йдеться також про застосування до українських перевізників екологічної норми «Євро-4», яка в Україні застосовується по відношенню до польських перевізників.

7 травня українське Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення в Україну з будь-якої країни Євросоюзу. Це була одна із ключових вимог польських страйкарів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти