У початок

У ростовській області росії розпродають нафтобази

У ростовській області росії почали масово розпродавати нафтобази. Найбільша з них після удару ЗСУ палає вже п’яту добу.

Кількість оголошень про продаж таких об'єктів різко збільшилася після того, як українські безпілотники атакували велике сховище палива у пролєтарську, яке палає вже п'ятий день. Про це з посиланням на The Moscow Times і ростовські ЗМІ пише «Бізнес.Цензор».

Одне з таких оголошень про продаж нафтобази розмістили у вівторок, 20 серпня. Власник пропонує купити об'єкт у волгодонську за 30 млн рублів. Іншу нафтобазу – в Азові – намагаються продати за 60 млн рублів.

Ще одна база продається в матвєєвому кургані за 45 млн рублів. Власник вирішив продати її попри те, що рік тому провів «капітальний ремонт всього обладнання» й будівель. Серед переваг об’єкта він вказує наявність двох пожежних резервуарів і пожежної водойми.

Також в області намагаються продати два нафтопереробні заводи й нафтобазу, яка зараз не працює. Ціну цих об’єктів в оголошеннях не вказують.

Як відомо, у ніч на 18 серпня Сили оборони України завдали удару по комбінату «Кавказ» у ростовській області, де зберігалися нафта й нафтопродукти для потреб окупаційної армії рф, що підтвердили у Генштабі ЗСУ.

За кілька днів вогонь поширився площею 10 тис. кв. м, під час спроб його загасити постраждали майже півсотні російських пожежників, 15 з них госпіталізували.

Загалом на базі державного резерву рф розміщено 74 резервуари з паливом місткістю 5 тис. тонн кожен. Загальна вартість палива, що зберігається на базі, оцінюється у близько $200 млн або 18 млрд рублів. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти