У початок

У росії почав знижуватися видобуток нафти

Росія за підсумками березня знизила середньодобовий видобуток нафти на 0,3% – до 1,506 млн тонн, хоч у першій половині місяця видобуток зростав до 1,517 млн тонн.

Про це з посиланням на російське видання «Коммерсант», яке наводить дані російського центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу, повідомляє «Бізнес.Цензор».

Видання відзначає, що росія стримує видобуток у рамках угоди ОПЕК+, але з початку 2022 року могла нарощувати виробництво в рамках плавного послаблення обмежень.

Віце-прем'єр росії алєксандр новак визнав, що зниження видобутку нафти може бути пов'язано з реструктуризацією галузі внаслідок падіння попиту на російську нафту на традиційних ринках.

«Зараз така серйозна ситуація з перереструктуризацією з урахуванням ситуації, що складається на ринку: логістики, питань щодо фінансування. Безумовно, є якась волатильність», – заявив Новак.

Він також нагадав, що напередодні група ОПЕК+ вирішила виключити оцінки Міжнародного енергетичного агентства (IEA, МЕА) з аналітичних розрахунків альянсу.

Як повідомлялося, раніше IEA спрогнозувало падіння експорту російськоїй нафти і нафтопродуктів майже на третину в квітні через запроваджені санкції щодо рф й відмову традиційних покупців від російських енергоресурсів. За розрахунками агентства, це може призвести до падіння видобутку нафти в рф на 3 млн барелів – до 8,6 млн барелів на добу (б/д).

Раніше повідомлялося, що через відмову традиційних покупців від придбання російської нафти сорту Urals знижка на неї у Північно-Західній Європі перевищує $30/бар.. Падіння цін на російську нафту також визнали в уряді росії.

Російські ЗМІ писали, що покупці не можуть знайти танкерів для відвантаження сировини, оскільки судновласники побоюються здійснювати операції, пов'язані з російським пальним.

На тлі проблем із постачанням влада шукає альтернативні варіанти збуту Urals, зокрема пропонуючи ще більші знижки. Так, у березні рф змогла збільшити експорт нафти в Індію. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти