У початок

30 країн вирішили вивільнити нафту з резервів слідом за США

Президент США Джозеф Байден заявив, що понад 30 країн долучилися до кампанії з насичення нафтою ринку задля зниження цін на цей енергоресурс. Про це з посиланням на заяву Байдена у Білому домі, яка пролунала вчора, 1 квітня, повідомляє «Економічна правда».

«Я координував цей крок із союзниками й партнерами по всьому світу. Цього ранку понад 30 країн у світі зібралися на екстрену зустріч і погодилися вивільнити для ринку десятки мільйонів додаткових барелів нафти», – сказав Байден.

Він заявив, що різні держави виступили єдиним фронтом з метою не дати рф «перетворити енергетичні ресурси на зброю», спрямовану проти США, держав Європи й інших країн.

При цьому Байден назвав нинішнє вивільнення пального зі стратегічного запасу США наймасштабнішим в американській історії. Президент додав, що його адміністрація працює із американськими виробниками нафти для збільшення її виробництва.

Напередодні Байден оголосив про рішення спрямовувати на ринок зі стратегічного запасу США в середньому по 1 млн барелів нафти на добу протягом найближчих шести місяців.

Він зазначив, що багато в чому ціни залежатимуть від того, скільки нафти зі стратегічних запасів погодяться вивільнити союзники США. Байден припустив, що вони могли б виділити 30-50 млн барелів.

На цьому тлі нафтові котирування завершують тиждень найбільш різким зниженням за два роки. З початку тижня Brent здешевшала більш ніж на 10%, WTI – на 12%.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти