У початок

У рф хочуть сформувати свій еталонний сорт нафти — Bloomberg

Уряд рф планує сформувати російський еталонний сорт нафти, щоб нівелювати спроби Заходу обмежити доходи москви від продажу нафти на зовнішніх ринках. Про це пише агентство Bloomberg.

За твердженням агентства, ключові російські міністерства, нафтовидобувачі й центральний банк планують у жовтні розпочати торгівлю нафтою на національній платформі.

Автори агентства стверджують, що росія працюватиме над залученням іноземних партнерів до закупівлі нафти з метою вийти на обсяги торгівлі, достатні для встановлення контрольного цінового показника у період між березнем і липнем 2023 року.

Bloomberg наводить слова двох неназваних російських чиновників, які нібито підтвердили плани встановлення контрольного цінового показника нафти з метою протидії зовнішньому впливу і тиску обмежувальних заходів.

Агентство стверджує, що ці плани перебувають на ранній стадії.

Запроваджене Євросоюзом і США ембарго на закупівлі російської нафти призвело до різкого зростання цін, що дало рф змогу переспрямувати великі обсяги сировини на інші ринки, насамперед в Індію з Китаєм, і навіть підвищити свої доходи, хоч і продаючи зі знижкою менші обсяги нафти.

Водночас ЄС і США зазнають збитків, включаючи вторинний ефект у вигляді інфляції. На цьому тлі за підсумками саміту G7 було прийнято заяву, в якій лідери «сімки» пообіцяли розглянути можливість обмеження цін на російську нафту шляхом заборони надання послуг з її транспортування морем, якщо вартість сировини перевищує верхню планку, «узгоджену міжнародними партнерами».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти