У початок

У І півріччі 2023 р. були рекордні постачання на експортні заводи СПГ США

Згідно з даними S&P Global Commodity Insights та Управління енергетичної інформації США (EIA), постачання природного газу через трубопроводи на заводи з експорту СПГ у США, відомі як вихідний газ СПГ, у першому півріччі 2023 року становило в середньому 12,8 млрд куб.. Це збільшення пояснюється поверненням заводу СПГ у Фріпорті. За цей період середній вихідний газ СПГ становив 8%, або 1 млрд куб. футів на день, що перевищує середньорічний показник 2022 року, і на 4%, або 0,5 млрд куб. футів на день, більше, ніж за той самий 6-місячний період 2022 року.

У квітні 2023 року було встановлено місячний рекорд для вихідного газу СПГ у 14 млрд куб. футів на добу, що було зумовлено високим міжнародним попитом на експорт СПГ із США, особливо в Європі. Однак у травні й червні відбулося невелике зниження, із середніми значеннями 13 bcfd і 11,5 bcfd відповідно, в основному через роботи з технічного обслуговування на різних американських експортних заводах СПГ, включаючи Sabine Pass і Cameron.

Рівні вихідного газу СПГ зазвичай вищі, ніж рівні експорту СПГ, оскільки певна частина вихідного газу використовується заводами для експорту СПГ для роботи обладнання зі скраплення на місці. Freeport LNG є унікальним у США, оскільки тут використовуються електродвигуни замість турбін природного газу для приводу холодоагентних компресорів, у результаті чого більша частина вихідного газу перетворюється на СПГ.

Згідно з оцінками EIA, близько 14% вихідного газу СПГ використовується для процесів скраплення, в основному для роботи обладнання для скраплення на місці.

EIA прогнозує, що експорт СПГ із США становитиме в середньому 12 млрд куб. футів на день 2023 року. На цей прогноз впливатимуть світові економічні умови і попит на природний газ у Європі й Азії. Крім того, очікується, що заміна російського експорту природного газу трубопроводами в Європу скрапленим природним газом підтримає зростання експорту СПГ із США. Згідно з EIA, обмежене зростання глобальних експортних потужностей СПГ у найближчі 2 роки може збільшити попит на гнучкі постачання СПГ, насамперед із США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти