У початок

У Львові через газовий балон ледь не згоріла квартира

У вівторок, 29 листопада, у Львові на вулиці Окуневського, 8 на балконі одного з будинків загорівся газовий балон. Про це інформує у соціальних мережах прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Рятувальники отримали повідомлення про пожежу на п’ятому поверсі будинку о 16 годині 46 хвилин.

На щастя, вогонь вдалося загасити. Пошкоджено газовий балон і 0,5 квадратного метра балкона.

У ДСНС закликали українців дотримуватися правил безпеки під час використання газових приладів і балонів.

Зокрема балони заборонено зберігати у санвузлах, коридорах, житлових приміщеннях, на балконах, біля опалювальних приладів. У випадку поломки в жодному разі не можна самостійно ремонтувати газобалонні установки.

«Під час купівлі або обміну вимагайте перевірити вентиль на герметичність. Не допускайте нагрівання балона, а при витіканні газу перекрийте вентиль і винесіть його на вулицю», — йдеться у повідомленні рятувальників.

Як повідомляв enkorr, раніше вибух побутового газового балона стався на Закарпатті в селі Плаюць Рахівського району. Постраждалого шпиталізували й прооперували.

Раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон» експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти