У початок

У І кварталі вживані автомобілі становлять 73% українського автоімпорту

У січні-березні 2024 року в Україну завезли 63,1 тис. вживаних легкових автомобілів, що становить 73% від загальної кількості автомобільного імпорту. Про це повідомляє Державна митна служба (ДМС) України.

Як зазначається, імпорт вживаних легкових авто становить майже дві третини всього імпортного балансу автомобілів країни.

«У I кварталі 2024 року в Україну завезли 63,1 тис. вживаних легкових автомобілів (73% від загальної кількості) і 23,2 тис. нових (27%)», – повідомляє Державна митна служба.

При цьому, повідомляють митники, серед імпортованих авто найбільшу частку становлять бензинові версії – таких 52%, або 45,3 тис. одиниць. Тільки 23% завезених автівок із дизельними двигунами.

Значна частина імпорту – електрокари. Електромобілі з електродвигунами становили 18% від імпорту, або 15,3 тис.. Гібриди – автомобілі, які можуть рухатись на викопному паливі й електриці, – становлять 7% або 5,8 тисячі.

Загалом за І квартал 2024 року в Україну завезли 86 тис. легкових автомобілів, які мали заявлену вартість $1,1 млрд. Як повідомлялося раніше, за даними статистики митниці, у топ-10 країн, які імпортували легкові автомобілі в Україну, входять Німеччина, США й Китай.

Як писав enkorr раніше, українці надають перевагу бензиновим авто й електрокарам віком до 5 років – минулого місяця було придбано понад 5,3 тис. ввезених з-за кордону вживаних легкових автомобілів віком до 5 років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти