У початок

У Києві затримали кадровика «Укрнафти» за вимагання 160 тис. грн хабаря

У Києві поліцейські затримали посадовця ПАТ «Укрнафта» за вимагання 160 тис. гривень хабаря. Про це повідомляє прес-служба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Неправомірну вигоду працівник кадрового підрозділу отримував у кілька етапів. Затримали його одразу після отримання чергового траншу у 80 тис. грн. Раніше він уже отримав аналогічну суму, частину з них вилучили правоохоронці за результатами обшуків.

«За 160 тис. грн «винагороди» фігурант обіцяв допомогти з розв’язанням земельного питання. А саме передачу в користування земельних ділянок у Полтавській області», — йдеться у повідомленні.

Наразі фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) ККУ. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися за сприянням працівників департаменту безпеки ПАТ «Укрнафта» під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

В «Укрнафті» підтвердили інформацію щодо затримання співробітника підприємства.

«Триває досудове розслідування. ПАТ «Укрнафта» відкрите до співпраці з правоохоронцями при проведенні подальших слідчих дій», — йдеться у повідомленні компанії у Facebook.

«Завжди казав і казатиму: в «Укрнафті» нульова толерантність до корупції. Тому дякую всім, хто повідомляє про, навіть найменші, факти зловживань та перевищення повноважень на нашу гарячу лінію — опосередковано або анонімно - кожне звернення ретельно перевіряється, а винні притягуються і будуть притягуватися до відповідальності. Хочу окремо наголосити, що наша внутрішня служба безпеки безперервно працює над недопущенням та запобіганням корупції в компанії, проводячи системні перевірки. Про їхні результати будемо повідомляти публічно та резонансно», — зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Як зазначили у компанії, це вже другий випадок ефективних викривальних дій Укрнафти спільно з правоохоронцями.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти