У початок

У Києві судитимуть чергового псевдопродавця пального

У Києві судитимуть уродженця Полтавщини, який пропонував волонтерам придбати пальне, однак після надходження коштів на зв'язок не виходив, а зникав. Про це повідомляє прес-служба поліції столичного регіону.

Зазначається, що в поліцію надійшло повідомлення про злочинну діяльність чоловіка, який під виглядом продажу пального ошукував жителів Києва.

Як розповів заступник начальника слідчого відділу Голосіївського управління поліції Олексій Огер, під час досудового розслідування правоохоронці встановили шістьох постраждалих від протиправних дій фігуранта, а загальна сума збитку склала понад 34 тисячі гривень.

«Аферист телефонував громадянам, які займаються волонтерською діяльністю, й пропонував придбати у нього пальне. Після того, як порушник отримував гроші на банківську картку, жодних зобов’язань не виконував і переставав виходити на зв’язок із покупцями», — йдеться у повідомлені.

Раніше не судимого 36-річного уродженця Полтавської області ми затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Слідчі за погодженням із Голосіївською окружною прокуратурою повідомили зловмиснику про підозру, а суд обрав йому як запобіжний захід цілодобовий домашній арешт. На цей час правоохоронці Голосіївського управління поліції провели необхідні слідчі дії й завершили досудове розслідування.

«Матеріали разом із обвинувальним актом спрямовано в суд для розгляду справи по суті. Тепер чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі», — додав підполковник поліції.

Як повідомляв enkorr, раніше поліція затримала угруповання псевдопродавців пального, які «працювали» на відомих торговельних майданчиках, розміщували вигідні оголошення про продаж бензину і дизелю, а отримавши кошти, зникали зі зв’язку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти