У початок

У грудні Латвія збільшила морський імпорт дизельного пального

Минулого місяця обсяги надходжень дизельного пального у морські порти Латвії збільшилися у 8 разів, до 73 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Усі вантажі надійшли в кінці грудня. Партія дизпального з Катару обсягом 47 тис. тонн прибула на термінал у Вентспілсі 28 грудня. Згідно з торгівельними даними, це був продукт виробництва Las Raffan Refinery, який належить Qatar Energy. Також у Ригу 26 грудня надійшло 26 тис. тонн американського дизпального виробництва Motiva Port Arthur. На початку січня очікується прибуття ще однієї партії дизпального з США, на цей раз із заводу Marathon у Герівілі. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», 9 грудня танкер Pelican Mariner з 46 тис. тонн палива вирушив із терміналу НПЗ, вантаж має надійти у Ригу 4 січня.

Торік обсяги постачань дизпального в латвійські порти зросли на 46%, до 1,09 млн тонн. Протягом минулого року паливо в Латвію надходило з 11 країн, але найбільші обсяги було відвантажено з Фінляндії (257 тис. тонн), росії (165 тис. тонн), США (142 тис. тонн), Саудівської Аравії (111 тис. тонн) й ОАЕ (108 тис. тонн).

Латвія — один із постачальників дизпального в Україну. Протягом минулого року латвійські компанії відвантажили на український ринок 114 тис. тонн продукту. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», 36 тис. тонн дизпального мало походження з США, 30 тис тонн — з Литви, 26 тис. тонн — з Казахстану, 16 тис. тонн — з ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти