У початок

У Glusco новий власник

Також є російською мовою

Компанія SNEL Energy Limited, яка належить грецькому підприємцю Димитріосу Аніфантакісу, придбала 100% акцій швейцарської компанії Glusco Energy S.A., яка володіє понад 100 автозаправними станціями й 4 нафтобазами в Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Glusco.

Зазначається, що угоду з ізраїльським бізнесменом Нісаном Мойсеєвим, якому належала паливна мережа, було укладено наприкінці жовтня 2021 року, її суму не розголошують.

Новий власник мережі АЗС Glusco – громадянин Греції, працює у сфері глобальної торгівлі енергоресурсами понад 30 років. Він займав керівні посади найвищого рівня в таких компаніях як Litasco, BP plc, Cargill SA, Motor Oil Hellas та інші.

Нині Аніфантакіс є членом Ради директорів Motor Oil Hellas, найбільшої грецької нафтопереробної групи, що володіє одним із найсучасніших НПЗ у світі й близько 1 500 АЗС у Греції й за кордоном. Крім того, Димитріос управляє власним широким портфелем компаній в енергетичному бізнесі й сфері нерухомості як у своїй країні, так і за її межами.

«Український паливний ринок досить складний, але тому він і цікавий для мене, — зазначив Димитріос, — Я вважаю, що компанія має чудову інфраструктуру й гарні перспективи розвитку. Ми плануємо провести її модернізацію відповідно до міжнародних стандартів. У фокусі нашої уваги насамперед буде підтримка чудового клієнтського сервісу й високої якості нафтопродуктів, а також запровадження європейських інновацій».

Аніфантакіс також додав, що добре знайомий з українським укладом життя й традиціями, бо вже близько 30 років одружений з українкою і має з нею трьох синів. «Я поважаю українські культурні цінності й бажаю будувати соціально відповідальний і стійкий бізнес у цій країні», — зазначив він.

Нагадаємо, у серпні 2021 р. SNEL Energy Ltd стала новим оператором постачання нафтопродуктів «Роснафти» в Україну. Це сталося внаслідок зміни бенефіціарів і назви Socar New Energy Limited, яка була оператором цих постачань.

Довідка enkorr

Мережу Glusco сформовано на базі роздрібного бізнесу компанії «Роснафта», який у 2016 році викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group S.A. через споріднену Glusco Energy S.A.

11 березня 2021 р. СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії «Глуско Україна», що управляє однойменною мережею автозаправних станцій. Звинувачення, висунуті правоохоронними органами на адресу мережі АЗС, у компанії назвали абсурдними й безпідставними. У Glusco зазначали, що роботу мережі було заблоковано в рамках кримінального провадження, відкритого щодо компанії «Альтернатив Енерджі Сорсес Компані», яка не має до неї жодного відношення.

У червні стало відомо, що компанія Socar New Energy Ltd (Кіпр), що належить Socar і Maddox, близька до придбання 100% Glusco Energy S.A., що володіє бізнесом української мережі АЗС Glusco. Проте вже в серпні було заявлено, що Socar виходить із угоди.

На сьогоднішній день в управлінні Glusco залишилося 38 автозаправних комплексів із 105, свідчить інформація, опублікована на сайті компанії. Решту АЗК було передано в оренду мережам F+, WOG, KLO, «БРСМ-Нафта» й Ultra.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти