У початок

У Фінляндії відмовилися продовжувати оренду нафтобази для «дочки» «лукойлу»

Місто Куопіо у Фінляндії не планує продовжувати договір оренди нафтосховища компанії Teboil, дочірньої компанії «лукойла», пише видання Yle.

«Нафтова компанія Teboil залишить свою ділянку в Келлоніємімі в Куопіо наприкінці року. Компанія орендувала у міста Куопіо промислову ділянку, термін оренди якої спливає наприкінці 2024 року. Адміністрація міста Куопіо підтвердила, що термін оренди завершується 2024 року», — йдеться у публікації.

Нафтосховище Teboil розташовано в Куопіо вже понад 50 років, але останнє продовження договору оренди відбулося наприкінці 2021 року. Міська влада зазначає, що юридично договір спливає вчасно, але з політичного погляду це має значення, особливо у світлі того, що Teboil та його ланцюжок власників пов'язані з росією.

З початку 2022 року багато фінських організацій і підприємств припинили співпрацю з Teboil через розв'язану росією повномасштабну війну в Україні, і Teboil зажадав компенсацій від власників заправних станцій, які вирішили змінити франшизу до закінчення терміну дії договору.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти